Altan, trädäck eller uterum. Ta hjälp av oss när du vill bygga ihop din trädgård med ditt hem. Vi har lång erfarenhet av altanbyggnationer och hjälper dig som kund med både idéer och själva bygget.

Bygga altan

Ta vara på alla sommarens soltimmar på en stilren och praktisk altan eller förläng sommarsäsongen med ett inglasat uterum.

Bygglov

Oftast får du bygga en altan utan bygglov. Det som avgör är höjden på altanen som inte får överstiga 0,5 meter. För att vara säker på om bygglov behövs eller inte rekommenderar vi dig att kolla med din kommun. För arbete som kräver bygglov kan vi vara behjälpliga med bygglovsritningar och bygglovsansökningar. Det kan också vara en god idé att kolla av med grannar innan planerna sätts i verket.

altan
altan2
previous arrow
next arrow

Förfrågningar

Låt oss bygga din nya altan. När du anlitar oss vet du att du är i trygga händer. Vi är med i hela processen från idé till färdig produkt. Vi utför allt ifrån totalentreprenad med markarbete, inköp av material och kontakten med eventuella underleverantörer, eller så kan vi vara en del av jobbet om du känner att du vill göra vissa delar själv. Räcke, tak, inglasat? Vad drömmer du om? Kontakta oss för ett kostnadsförslag.

ROT-avdrag

Använd ROT-avdrag för arbetet med din nya altan. Vi hjälper dig med detta och i våra offerter finns avdraget specificerat. Rotavdraget ges för den delen av renoveringen som anser själva arbetet.

Tips

För att se hur stor del av trädgården altanen tar upp kan du lägga ut snören. Då får du en bra bild av storleken. Tänk på var solen går upp och ned innan du utformar planen. Kanske vill du också bygga in en smart förvarning för till exempel dynor? Fundera också på insynsskydd.